Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Μπουγάτσα γλυκιά

Συστατικά


1 λίτρο γάλα
300 γρ. ζάχαρη
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
30 γρ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες
500 γρ. φύλλο κρούστας
Βούτυρο
Ζάχαρη άχνη και κανέλα


Τρόπος μαγειρέματος


Βάλε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να πάρει μια βράση
Μόλις το γάλα φουσκώσει πρόσθεσε το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1/4 του φλιτζανιού νερό
Πρόσθεσε και μια κουταλιά βούτυρο και ανακάτεψε να πάρεις μια ομοιόμορφη κρέμα. Κατέβασε από τη φωτιά
Βουτύρωσε ένα ταψί και στρώσε τα μισά φύλλα στο ταψί
Άπλωσε την κρέμα από πάνω, αφού κρυώσει ελαφρά και στρώσε και το υπόλοιπα φύλλα
Ψήσε στο φούρνο στους 180oC να ροδίσει και να ψηθεί το φύλλο 40-45 λεπτά
Άφησε να κρυώσει ελαφρά για να κόβετε και σέρβιρε με ζάχαρη άχνη και κανέλα


http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=796&friendly_name=recipes-bougatsa&cat_id=23

2 σχόλια:

  1. Tην λατρεύω την μπουγάτσα, ευχαρστούμε γα την συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεύω την μπουγάτσα! Καλή μου georgiaxara είναι πολύ παχυντική? Έχω κόψει όλα τα γλυκά μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και ένα στερητικό σύνδρομο το παρουσιάζω...
    Με το καλό να σας έρθει η άνοιξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή