Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Πράσινες τηγανητές ντομάτες

Συστατικά

3 μέτριες σφιχτές πράσινες ντομάτες
Αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
1/3 του φλιτζανιού αραβοσιτάλευρο
1/2 του φλιτζανιού τριμμένη φριγανιά
1/4 του φλιτζανιού φυτικό ελαιόλαδο

Τρόπος μαγειρέματος

Κόψε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες
Αλάτισε τις φέτες και άσε να σταθούν για 5 λεπτά περίπου
Στο μεταξύ βάε σε ξεχωριστά μπολάκια το αλεύρι και το καγιέν, το γάλα και αυγό και τη φρυγανιά με το αραβοσιτάλευρο
Ζέστανε το λάδι σε βαθύ τηγάνι.

Χτύπησε τα αυγά με το γάλα μαζί. Βύθισε τις ντομάτες στο αλεύρι, μετά στο αυγό με το γάλο και τέλος στη φρυγανιά
Βάλε στο τηγάνι με το λάδι που έχει κάψει καλά και ψήσε μέχρι να πάρουν καφέ ομοιόμορφο χρώμα
Βάλε τις ψημένες ντομάτες σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λάδι και σέρβιρε με λίγο ταμπάσκο ή κέτσαπ

http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=581&friendly_name=recipes-friedtomatoes&cat_id=29

1 σχόλιο:

  1. Ενδιαφέρουσα συνταγή. Έχω μια φίλη που τις φτιάχνει τουρσί και κρατά πάντα, μια γυάλα και για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή