Υλικά
- 2 ματσάκια μαϊντανό
- 1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο
- 6 – 7 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 αγγούρι με τη φλούδα
- 4 ντομάτες χωρίς σπόρους
- 4 κουταλιές της σούπας ξύδι balsamico
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1,5 φλιτζάνι πλιγούρι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το πλιγούρι σε μπολάκι και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό.
Καλύπτουμε το μπολ και το αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά, να φουσκώσει.
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και το αγγούρι και τα τοποθετούμε σε μπασίνα (μεταλλικό μπολ).
Τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και το μουσκεμένο πλιγούρι αφού πιει τα υγρά του.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε και πάλι καλά.
Παγώνουμε τη σαλάτα και πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και πάλι.
Καλύπτουμε το μπολ και το αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά, να φουσκώσει.
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και το αγγούρι και τα τοποθετούμε σε μπασίνα (μεταλλικό μπολ).
Τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και το μουσκεμένο πλιγούρι αφού πιει τα υγρά του.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε και πάλι καλά.
Παγώνουμε τη σαλάτα και πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και πάλι.
Γράφει: Παπαλαζάρου Αναστάσιος, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc
Πηγές: www.nutrimed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου