Συστατικά
- Μισό κιλό κίτρινες πατάτες (όπως π.χ. Κύπρου), καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φετούλες
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 12 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- Μία πρέζα αλάτι και μία πρέζα πιπέρι
- ½ φλιτζάνι κίτρινα τοματάκια cherry κομμένα στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή/και κόλιανδρο για το σερβίρισμα
Τρόπος μαγειρέματος
Προθέρμανε το φούρνο στους 180οβαθμούς
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο βάλε το λάδι και άφησέ το να κάψει
Ρίξε τις πατάτες και σε μέτρια φωτιά μαγείρεψέ τες για περίπου 5' λεπτά. Πρόσθεσε τα καρότα και μαγείρεψε για άλλα 5 λεπτά μέχρι καρότα και πατάτες να μαλακώσουν και να ροδίσου, γυρίζοντάς τα απαλά από την άλλη πλευρά
Σε ένα μπολ χτύπα ελαφρά τα αβγά με τα μισά κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξε το μείγμα πάνω από τις πατάτες
Βάλε το τηγάνι ξεσκέπαστο στο φούρνο για περίπου 18 λπετά ή μέχρι η φριτάτα να μην είναι υγρή από πάνω
Βγάλε το τηγάνι από το φούρνο και άφησέ το για 5' λεπτά στην άκρη
Για το σερβίρισμα ανακάτεψε τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια με τα ντοματίνια, το σκόρδο και το μαϊντανό
Με μια σπάτουλα ξεκόλλησε τις άκρες της φριτάτας. Κάλυψε το τηγάνι με ένα πιάτο όσο μεγάλο όσο και η διάμετρος του τηγανιού. Με τα δύο χέρια αναποδογύρισε τη φριτάτα
Πασπάλισε με το μείγμα του μαϊντανού και σέρβιρε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου