Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Διατροφικά tips για δέρμα που ακτινοβολεί




Γνωρίζετε ότι χρειάζεται να θρέφετε το δέρμα σας για να το διατηρείτε όσο πιο υγιές γίνεται.
Ωστόσο λαμβάνετε αρκετές από τις σωστές θρεπτικές ουσίες από τις τροφές που καταναλώνετε; Μπορείτε να ωφεληθείτε από τη λήψη συμπληρωμάτων ή από τη δοκιμή λοσιόν που περιέχει αντιοξειδωτικά;
Η Doris Day, δερματολόγος στο New York University School of Medicine, δήλωσε ότι η ομορφιά του δέρματος έγκειται στο ότι μπορούμε να το επηρεάσουμε εσωτερικά και εξωτερικά.
Για υγιές δέρμα, δερματολόγοι αναφέρουν τα παρακάτω tips σχετικά με το πώς να τα συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα διατροφής και φροντίδας του δέρματος.

Επιλέξτε τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

Η υγιεινή διατροφή που περιέχει φρούτα και λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά, είναι καλή για όλο το σώμα, περιλαμβανομένου του δέρματος.
Αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνες C, E, και A καθώς και η β καροτίνη, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της βλάβης που προκαλείται από μη σταθερά μόρια που λέγονται ελεύθερες ρίζες. Τα συγκεκριμένα μόρια μπορούν να τραυματίσουν δερματικά κύτταρα και να προκαλέσουν σημάδια γήρανσης.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους να αυξηθεί η πρόσληψη αντιοξειδωτικών, λένε οι δερματολόγοι, είναι να καταναλώνουμε ευρεία ποικιλία φρούτων και λαχανικών.

ΠΙΤΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


Η πίτσα ανέκαθεν αποτελούσε απαγορευμένο καρπό για όσους πρόσεχαν τη διατροφή τους. Ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή, μπορείτε να απολαύσετε μια πίτσα χωρίς τύψεις!
Υλικά
  • 1 πίτα για σουβλάκι (αλάδωτη)
  • 2 κ.σ. ντοματοχυμός
  • 1 κ.γλ. ντοματοπολτός
  • 1 κ.γλ. κέτσαπ
  • 1 φέτα γαλοπούλα σε κομματάκια
  • 2 κ.σ. τυρί χαμηλών λιπαρών τριμμένο ή 1 φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών σε κομματάκια
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο, κομματάκια πιπεριάς, κομματάκια ελιάς, μανιτάρια
Εκτέλεση
Ανακατεύετε το ντοματοχυμό με το ντοματοπολτό και την κέτσαπ. Απλώνετε το μίγμα στην πίτα και βάζετε από πάνω τα κομματάκια γαλοπούλας, το τυρί και τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

ΠΗΓΗ http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=20557