Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Μεταφράζοντας το νούμερο της ζυγαριάς...


See full size image
Μπορεί η ζέστη, τα πιο ελαφριά ρούχα και ο ερχομός του καλοκαιριού να σας οδηγεί στη ζυγαριά και στην επιθυμία να χάσετε βάρος για να βελτιώσετε την εμφάνισή σας… μήπως όμως ήρθε η ώρα να δείτε το βάρος από μια άλλη ματιά πέραν της εμφάνισης;

Στοχεύστε στην υγεία και όχι σε μια εικόνα!

Πόσο συχνά ξεκινώντας μια δίαιτα προσδιορίσατε το επιθυμητό για εσάς βάρος συγκρίνοντάς το με μια αδύνατη σιλουέτα, με αποτέλεσμα να θέσετε έναν ανέφικτο στόχο; Τις περισσότερες φορές η κινητήριος δύναμη στο να χάσουμε βάρος και ο στόχος που θέτουμε είναι άμεσα συνδεδεμένος με την εμφάνιση, παρακάμπτοντας όμως μια πιο ουσιαστική σχέση αυτή του βάρους με την υγεία. Προτού, λοιπόν, ξεκινήσετε την επόμενη δίαιτα βάζοντας έναν ανέφικτο στόχο πάρτε λίγο χρόνο να αξιολογήσετε ποιο είναι για εσάς το υγιές βάρος.
Το ιδανικό ή διαφορετικά υγιές βάρος διαφέρει από άτομο σε άτομο και είναι το βάρος στο οποίο έχουμε μειωμένο κίνδυνο να αναπτύξουμε χρόνιες ασθένειες συνδέεται με καλή ποιότητα ζωής και μας επιτρέπει να νιώθουμε όμορφα με τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Μπορούμε να το εκτιμήσουμε γρήγορα και εύκολα με βάση τον υπολογισμό του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) (για να υπολογίσετε το δικό σας ΔΜΣ πατήστε εδώ) και την περιφέρεια μέσης. Ο ΔΜΣ μας βοηθά να ελέγξουμε την κατάσταση του βάρους ως προς το ύψος και να εκτιμήσουμε εάν το βάρος βρίσκεται σε φυσιολογικά πλαίσια, ενώ η περιφέρεια μέσης μας επιτρέπει να ελέγξουμε τον τρόπο κατανομής του λίπους (κεντρική κατανομή ή κατανομή μήλο Vs κατανομή αχλάδι) και το κατά πόσο αυτή επηρεάζει την υγεία.